Āris iedvesmo pabeigt iesākto

Kā, pie velna, kādam vispār var būt garlaicīgi? Tu vari ar miljoniem cilvēku uzsākt sarunu vienlaikus jebkurā brīdī.

Vai tev kādreiz ir bijušas problēmas pabeigt iesākto? Es esmu viena to tām, kam pabeigšana nozīmē sarežģījumus, tāpēc esmu pateicīga, ka ir cilvēki, kuri motivē to mainīt, cilvēki, kuri vēlas būt iedvesmotāji un pavērst pasauli tādējādi, lai katrs no mums savā dzīvē darītu to, kam viņš ir radīts, kas viņam vislabāk padodas, tādējādi darot pasauli aizraujošu, dzīvu un veiksmīgu. Āris ir viens no tādiem cilvēkiem – viņš deg aizrautībā un vēlmē redzēt citu cilvēku panākumus un palīdzēt viņiem tos sasniegt caur pārmaiņām. Āris ir radījis pats savu pašizaugsmes centru – radošu, darošu, pozitīvu cilvēku pulcēšanās vietu, kafejnīcu SPIIKIIZI (runā viegli no angļu valodas) un sarakstījis jau trīs grāmatas, kuras pamatā veltītas savu spēju pilnveidošanai un darbības veicināšanai. Šis ieraksts būs par Āra Birzes otro grāmatu – “Pabeidz iesākto”.

Mana sirds deg naidā pret bailēm iet savu dzīves ceļu.

Šis citāts, kas izlasāms grāmatas noslēguma lapaspuses pirmajā rindā, manuprāt, izsaka visu esenci tam, kas attiecināms uz cilvēka būtību, uz cilvēcību, uz mani pašu. Es alkstu veidot savu dzīvi ar to, ko vislabāk protu, ar to, kas mani aizrauj, kas liek mirdzēt manām acīm par to runājot un aizrauties elpai sajūsmā, kad apgūstu ko jaunu un veidoju komunikācijas jomā, kas ir vistuvākā manai būtībai. Tomēr es turpinu slīdēt pa dzīvi, atdāvinot savu laiku kādam uzņēmumam, kādam darbam, pelnot naudu, kuru tērēju, lai izdzīvotu dienas, kuras pavadu strādājot un atpūstos vakaros, kuros esmu tik nogurusi no darba, ka man neatliek spēku paveikt lietas, kuras man šķiet patiesi aizraujošas. Es nereti iesāku lietas, kuras vēlos, lai ar laiku mani izrautu no drošās dzīves, aizvestu tālāk par ikdienas vienveidību, tomēr visbiežāk tās paliek nepabeigtas – slinkuma, aizņemtības, noguruma dēļ. Un Āris savā grāmatā iesaka veidus, kā cīnīties ar šo nespēju/nevēlēšanos pabeigt.

Kas ir labāk – perfekts vai pabeigts? Tikai pabeigtie darbi skaitās, jo perfektie nekad netiek pabeigti!

“SPIIKIIZI” telpās

“Pabeidz iesākto” ir grāmata, kas iedvesmo rīkoties caur tās autora dziļi personisko pieredzi. Āris nenogurdams aicina būt klātesošam savās darbībās – stāsta, kā veicami astoņi pabeigšanas soļi, ar kādam grūtībām iespējams saskarties procesā, kā tās pārvarēt un beigās, uzdodams jautājumus, rosina lasītajam veidot dialogu pašam ar sevi.

Vai tev ir bail, ka izdosies?

Ko darīsi pēc tam, kad padosies?

Man simpatizēja grāmatā redzamā autora cilvēcība – viņš neparāda sevi kā visspējīgu varoni, bet attēlo arī savas šaubas, bailes un iekšējās cīņas. Lasītājam top skaidrs, ka augšupejošais ceļš nav gluds un ērts, viņš skaidri redz panākumus sasniegušā autora izaugsmes sarežģītību.

No visas pasaules zināšanām tavā bagāžā nav nekādas jēgas, ja tur nerīkojies. Tu pat vari būt visgudrākais cilvēks pasaulē, bet, ja neko nedari ar to, ko zini, tu esi nekas – nulle vai pat mazāk, tu tērē skābekli, ko kāds cits varētu izmantot.

Nozīmīgākais, ko no “Pabeidz iesākto” paņemšu, ejot savu panākumu ceļu, būs autora ieteikums, kā atrast laiku savu sapņu un mērķu piepildīšanai – gluži vienkārši no kaut kā atteikties! Labi, tas patiesība nepavisam nav vienkārši – ir jāatsakās no slinkuma un jācīnās pret rutīnu kas nereti ir noteicošais, pār cilvēku valdošais spēks.

Meklē tādus, ar kuriem kopā gribas radīt, un tādus, kuri jau ir darījuši to, ko tu tikai vēlies! Satiecies ar tiem, kuri tevi atbalsta un iedvesmo!

Paldies, Āri, par grāmatu! Tu patiesi iedvesmo pabeigt iesākto ❤

Publicējis

Anita Reina

Rakstu to, ko dzīvoju. Meklēju patiesību un mācos uzrakstīt to, ko cilvēki viens otram nepasaka. Pats aizraujošākais notiek katru dienu ar mums pašiem, to visu es labprāt vēroju un jūtu. Reizēm jūtu nelabprāt un tāpēc rakstu. It viss galu galā veido apli.

3 domas par “Āris iedvesmo pabeigt iesākto”

  1. Citāti ok, tikai nedaudz skolu atgādina un ir vispārīgi. Lai patiesi iedvesmotu, vajag mērķi, piemēram, iepazīsties pareizi ar sievieti bārā un tev būs sekss. Uzreiz ir mērķis pabeigt iepazīšanās procesu. 🙂

    Publicējis 1 person

    1. Tavu mērķi tev priekšā neviens nepateiks. Mērķi ir jāapzinās un jāizstrādā pašam. Ja tavs mērķis ir tikt pie seksa ar bārā iepazītu sievieti, tad tam, manuprāt, pat nav vajadzīga īpaša motivācija. Palīdzēt var vienīgi ieteikumi, kā šo mērķi sasniegt, tomēr zinot, ka uz katru sievieti iedarbojas dažādas metodes, beigās var izrādīties, ka arī padomi nelīdzēs. Tad varbūt labāk izstrādāt mērķi, kā attīstīt savu personību, lai sievietes pašas gribētu ar tevi gulēt 🙂

      Patīk

      1. Jā, šīs bija no manas puses provakatīvs piemērs, lai uzreiz redzētu kontrstu. 🙂 Tavā atbildē vēl ir vieta diskusijai, piemēram, jauns students ir nedrošs šajā jautājumā un tādā gadījumā iedvesmošana ir vietā. Par attīstītu personību apšaubāmi, reizēm dzivnieciski instinkti daudz labāk strādā. Par pašu grāmatu, lielākā daļa lasītāju, tie ir mani subjektīvie novērojumi, vēlas pafantazēt, ka kaut ko dara un motivējās, bet patiesībā pie reāliem darbiem neķeras klāt. Tāpēc tādā veida lekcijas ir pārpildītas, bet reālas zvaigznes neredzam.

        Patīk

Komentēt